Ideologi

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Föreningens ideologi


Allmänt

Att som hundägare välja bland alla kurser och föreningar som erbjuds kan vara jättesvårt. Detta gäller såklart särskilt om man sitter där med första hunden och inte är så bevandrad i den djungel av träningsmetoder som råder. Genom att vara tydliga i var vi står och ge dig som hundägare en klar bild av vad du kan förvänta dig av en kurs hos oss, så hoppas vi göra valet lite enklare för dig.

Grundläggande ideologi

Att träna hund ska i första hand vara roligt! Du och din hund ska ha kul ihop samtidigt som ni utvecklas och lär er nya saker tillsammans. Träningen ska främja relationen er emellan och motivera till fortsatt träning. Målet är glada, trygga hundar och glada mattar och hussar!


Våra utgångspunkter är att:


1. Alla kan träna hund

Det som behövs är att du har tiden, motivationen och de rätta verktygen för just din hund. Tiden kan vi inte hjälpa dig med, men genom att hjälpa dig förstå din hund kan vi också utrusta dig med de verktyg du behöver för att utveckla och jobba med den. När du ser framgångarna hos både dig och din hund så tror vi att motivationen också skapas!

Har du särskilda behov? Vi anpassar träningen efter dina förutsättningar!


2. Alla hundar kan tränas

Hos oss är alla hundar precis lika välkomna - oavsett ras och ålder! Vi utgår från din hund och dess tidigare erfarenheter. Vi hjälper dig gärna att hitta lämplig kurs och aktivitet för din hund.


Vi försöker hela tiden ha uppdaterade instruktörer. Vårt mål är att ständigt vara insatta i vad som händer i hundvärlden och därmed kunna erbjuda dig så bra hjälp och rådgivning som möjligt.


Moderna och mjuka metoder

På Linnébygdens Hundägarförening arbetar vi med s k positiv förstärkning. Kort betyder det att vi använder oss av mjuka metoder. När det gäller korrigeringar så använder vi inte våldsmetoder såsom att slänga ner hundar på rygg, bita dom i öronen eller slå/knipa dom. Att rycka i kopplet och att använda stryphalsband är heller inget vi rekommenderar. Felaktiga korrigeringar kan ge osäkra och stressade hundar. Vi anser att det är ett stort misstag att kalla kuvade hundar för "lydiga". Varför välja dessa tråkiga träningsmetoder när det finns minst lika bra alternativ?

Vi vill ju ha hundar som jobbar med oss för att de vill och inte för att de är tvingade till det. Vi är övertygade om att det i längden ger ett bättre resultat och framför allt leder det till lyckligare och tryggare hundar! Vi skall vara lugna, bestämda, skickliga, dugliga och kompetenta tränare. Vi vinner på att vara konsekventa istället för aggressiva.
Copyright © Linnébygdens Hundägarförening