Nosework

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Vad är Nosework?


Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA som verkligen är på frammarsch även i Sverige. 2017 blir Nose work officiell hundsport i Sverige.

I Nose work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Genom att arbeta med hundens nos kan hundarna få stärkt självförtroende och en väldigt bra aktivering. Passar alla hundar unga som gamla, fantastiskt roligt och utvecklande sätt att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose work vara en utmärkt tränings/tävlingsform, då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former.

 

I Nose work ska hunden söka efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel – hydrolat.

Det finns tre klasser och i samtliga klasser ingår fyra moment, inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarssök

 

På LHF samarbetar vi med SNWK (Svenska Nose work klubben) certifierad Nose workinstruktör & Doftprovsdomaren Inger Borg från T4T - Team4tassar i Blekinge på de kurser vi erbjuder. Inger är även medlem i LHF sedan många år.
Ni kan läsa mer om Inger här


Hjälpinstruktör på kurserna är LHFs Lena Almbladh och Julia Wallis.
Nosework NybörjareMålet med kursen är att lägga en bra grund för hund och förare och att du får verktyg för att fortsätta hemma på egen hand med en bra och rolig aktivering/träning för dig och din hund. För att kanske så småningom gå vidare med att göra doftprov/Tävling. Vi arbetar med eukalyptus, som är den 1:a doft du börjar med i Nose work.

Vi börjar med att först lära hunden (diskriminera) vilken doft det är vi vill att de skall leta efter och i första hand arbetar vi med behållarsök, inomsök.


Kursen är upplagd på 4 tillfällen à 2.5 timmar, vi kommer att varva med teori och praktik.


I första hand så kommer vi att träna 1 ekipage åt gången i vardera grupp, vilket innebär alla kan ta del av varandras träningspass.

Träningen anpassas efter individen och går att göra både lättare och svårare.Kursavgift: 1000:- ( 200:- tillkommer för medlemskap om ni inte redan är medlem). Då ingår

teorimaterial samt ett doftstartkitt.

Kursen kommer hållas på Thörnqvists Måleri i Älmhult


Anmäl dig här för en plats
Nosework FortsättningFör er som gått Nosework Nybörjare och för er som gått vår tidare Fortsättningskurs men vill fortsätta att utvecklas mot tex tävling.


Målet med kursen är att fortsätta att utveckla dig och din hund i Nose work.

Vi kommer att arbeta med olika söktekniker och söklust inom de olika sökområdena. Olika sökmiljöer, läsa sin hund, markeringar.

Möjlighet ges till individuell träning på varje ekipages nivå.

Teori och praktik varvas
Kursavgift: 1000:- ( 200:- tillkommer för medlemskap om ni inte redan är medlem).

Kursen hålls inom hus i Älmhult.


Anmäl dig här för en plats


Har du en hund som har svårt att hantera kurs-situationen tillsammans med andra


Antal observatörsplatser på denna kurs: 2st

Kostnad observatörsplats: medlem 350:-Nosework tävlingsinriktad kursDetta är kursen för dig som har börjat tävla Nose Work och vill utveckla dig mer eller är på gång att börja tävla.

Förkunskaper: NWgrund, och fortsättning eller likvärdigt.


För dig som är ganska bra igång med din träning, men vill köra lite tävlingsmässiga sök.

Under dessa kvällar kommer temat vara de olika momenten inomhussök, fordonssök, utomhussök & behållarsök. Vi kommer att vara på olika platser.


Fokus kommer vara att skapa en bra grund för tävling, arbeta med motivationen i sökarbetet, att lära sig läsa av sin hund då den söker i olika miljöer, träna uthållighet, träna system/taktik i söket, samarbete mellan dig & din hund i sökarbete och träna på svårare gömmor, samt tävlingsregler för Nose Work.


Max 6 deltagare

Kursavgift 1000:-Anmäl dig här för en plats
Copyright © Linnébygdens Hundägarförening