Rallylydnad

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Vad är rallylydnad?

Rallylydnad är en hundsport för alla. Liten hund, stor hund, man eller kvinna, yngre eller äldre spelar ingen roll - alla kan delta efter sin och hundens förmåga.

Rallylydnaden är här för att stanna, en ny hundsport på stark frammarsch precis som agility var för några år sedan. RL blev en officiell hundsport sommaren 2011, precis som agility, lydnad och bruksgrenarna är idag.

I rallylydnad går hunden och föraren en bana som består av ca 15 olika skyltar. Varje övning som ska genomföras beskrivs med text och illustration. Det finns fyra klasser, nybörjare, fortsättning,avancerad klass och mästarklass.

Rallylydnad är perfekt om du har svårt att själv hitta på något att träna med din hund.

I rallylydnaden finns 70 olika moment att lära in och bygga in i banor. Momenten ska dessutom göras med hunden på både vänster och höger sida samt framför- du behöver aldrig göra en och samma bana två gånger utan kan variera träningen i det oändliga.


Rallylydnad, nybörjare

6 gånger á 2 timmar

För dig som är helt nybörjare eller för dig som vill fortsätta slipa på grundfärdigheterna och nybörjarskyltarna.

I nybörjarkursen  börjar vi med grundmomenten i Rallylydnad för att ge en stadig grund att stå på och för att kunna utvecklas vidare. Vi börjar redan här tänka helheten rallylydnad i stället för att ta en klass i taget. Vi går igenom skyltarna i nybörjarklass, börjar inlärningen för bl a kontakt, följsamhet, bakdelskontroll, hand-och tasstarget, rätt attityd och fokus hos hunden. Vi nosar även på regler, banor m m. Den här kursen passar alla som är nyfikna på rallylydnad, för dig som kanske ser en framtid i tävling, vill aktivera Din hund och framför allt - ha roligt tillsammans med Din hund!

Förkunskaper
Hunden ska kunna ”sitt” och ”ligg” på signal.


Kostnad
Medlem: 800:- (medlemskap tillkommer om du inte redan är medlem)


För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs träning mellan varje kurstillfälle.


Antal observatörsplatser på denna kurs: 0 st pga Corona.

Kostnad observatörsplats: medlem 350:-


Anmälan
Läs mer och anmäl dig här.


Rallylydnad, Fortsättning till Mästare
Ingen kurs planerad för närvarande

8 gånger á 2 timmar

För dig som känner dig klar med Nybörjarskyltarna och vill börja utmana dig med de högre klasserna. Även för dig som redan är i någon av de högre klasserna men behöver hjälp att ta er uppåt och utvecklas vidare.

Vi ökar svårighetsgraden och går vidare med nästkommande klasser: Fortsättningsklass, avancerad klass och börjar även titta lite på Mästarklassen.

Fokus kommer ligga på de svåra delarna i dessa klasser, tex högerhandling, sidbyten, honnören, signalkontroll, uthållighet, backa, 8-ans frestelse, kunna ha hunden okopplad, störningsträning osv men också de grundläggande färdigheterna som är ett måste för att komma vidare.

Förkunskaper

Rallylydnad  nybörjare samt kunna alla nybörjarskyltar i både vänter och höger handling.

Antal deltagare

För att kunna hålla en hög kvalitet på kurserna har vi valt att endast ha mellan 4-6 ekipage i varje kurs. Det ger varje ekipage möjligheter att få den hjälp de behöver samtidigt som gruppgemenskapen blir större.

Att gå kurs i liten grupp är tex extra viktigt om man har en hund som lätt blir störd av andra hundar.

Kostnad

Medlem: 800:- (medlemskap tillkommer om du inte redan är medlem)

För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs träning mellan varje kurstillfälle.       

Copyright © Linnébygdens Hundägarförening