Kurser

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Kursutbud

Vi vill inte att man som hundägare ska behöva sluta träna hund efter valpkursen bara för att man inte vill tävla! Därför försöker vi ha ett brett utbud av kurser och arrangera kortkurser och aktiveringskurser då och då.

Hos oss kan du hitta allt ifrån de grundläggande valp- och vardagslydnadskurserna och rena aktiveringskurser till mer specialiserade kurser som till exempel klicker- och rallylydnadskurser.

Våra kurser varierar i också i längd - vi kommer att erbjuda allt ifrån kurser på bara några timmar till kurser som pågår under flera veckors tid.

Det är upp till dig att välja beroende på vad du vill och hur mycket tid du har. Behöver du hjälp att hitta rätt för just dig och din hund, så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Innan du anmäler dig till kurs hos oss ber vi dig läsa om oss och vår verksamhet här.


Har du en hund som har svårt att hantera kurs-situationen tillsammans med andra hundar eller människor?

LHF erbjuder ett antal så kallade observatörsplatser på våra kurser till de ägare som har hundar som har svårt att hantera kurs-situationen pga. tex rädslor, stress och vissa fall glädje mot andra hundar eller människor och som där med agerar utåt ifrån ägaren. Med en observatörsplats deltar du på kursen precis som de andra med de praktiska övningarna, teorin och läxor, men utan hund så du i lugn och ro kan träna dig och din hund i en miljö som ni båda kan utvecklas i. Vill du gå en kurs som observatör så anmäler du dig som vanligt men anger observatör efter den valda kursen i anmälningsformuläret. Som observatör har du även en lägre kursavgift.

OBS! Hos LHF är alla hundar välkomna på kurs även de som upplever kurssituationen som svår och utmanande, observatörsplatserna är om du som ägare föredrar detta sätt att få kursinformation.


Instruktörer

Erfarenhet i all ära, men vad är erfarenhet om man inte utvecklas? Hundträning utvecklas och förbättras som allt i livet. Det är inte optimal att träna hund som på 80-talet, knappt ens som i början av 2000-talet heller. Våra instruktörer bygger på sin erfarenhet samtidigt som de fortsätter utvecklas inom modern hundträning. Alla våra instruktörer fortbildar sig regelbundet och arbetar uteslutande med positiv förstärkning.


Du kan läsa mer om våra instruktörer här.


LHF samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan


Välkommen till oss!Copyright © Linnébygdens Hundägarförening