Balansboll

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Balansboll – friskvård/aktivering med fysisk och mental träning för din hund.

Kursstart november torsdagar kl 18.30-20.30:  14/11 samt 28/11


Balansbollsträning i förebyggande syfte (friskvård) och för aktivering ger många fördelar, med bland annat förbättringar i:

-kroppshållning,

-kroppskontroll,

-bålstyrka,

-balans

-led och muskelminnet

-flexibilitet

-styrka i rörelseriktningarna

-självförtroendet

-hantering

-koncentration

-lägre energi

Dessutom ger det också bättre stabilitet i leder och en ökad koordination mellan muskelgrupperna.


En hund som regelbundet får bra och säker ballsbollsträning kommer få mindre skador, återhämta sig från skador snabbare, för tävlingshundar: ett bättre resultat på tävlingsbanorna och en längre tävlingskarriär och inte att förglömma – det ger en bättre relation mellan dig och din hund genom en rolig och nära aktiveringsform som hunden älskar.


Balansbollsträning är en av de skonsammaste träningsformerna och kan därför göras av alla typer av hundar och i alla åldrar.


Grundkurs -för alla hundar i alla åldrar. Vi individanpassar övningarna för den arbetande hunden (agility, lydnad, bruks, spår, rallylydnad, jakt och utställning), valpar (minst 5 månader)/unghundar samt seniorer (hundar över 8 år med övningar för att bibehålla och stärka den äldre hundens kropp).


OBS! Våra kurser inriktar sig på friskvård och aktivering. Har din hund redan en skada ska du kontakta en utbildad hundfysioterapeut. Har din hund haft en skada under det senaste året ska du ha ett Ok från din hundfysioterapeut innan du anmäler dig.


Kursen är på två gånger a 2 timmar med minst två veckors mellanrum för att möjligöra träning mellan tillfällena. Balansbollar och discar finns tillgängliga under kurserna hos LHF.


Kurskostnad: 400: - (medlemskap tillkommer på 200: - om du inte redan är medlem i LHF)


Anmäl dig här för en plats


Instruktör: Marie Mattsson, utbildad Balansbollsinstruktör (steg 1 och 2) av Svenska Fysioterapiskolan.


Copyright © Linnébygdens Hundägarförening