Aktuellt just nu

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Aktuellt just nu på LHF


På denna sida hittar du det som är på gång på LHF just nu eller det som är planerat inom den närmaste tiden.

Det kan vara aktuella kurser, medlemsmöten eller tävlingar.

Har ni frågor så är ni välkomna att kontakta oss på kontakt@linnebygdenshf.se

Vad händer på LHF? Kolla in vår kalender här


Nu är den här äntligen! Vår helt webbbaserade Valp/Grundkurs! 

En online-kurs ger dig frihet för just dig, din hund och er utveckling.

Kursen är en 6 månaders online/webbkurs på Lernifys kursportal, det är en kurs för dig hundägare som vill ha friheten och möjligheten att gå kurs när och hur det passar dig och din hund.
Så här funkar vår kurs

All information om kursen hittar du här


Välkommen med din anmälan Öppen träning tisdagar kl 18.30! Vi drar igång i höst den 20 augusti!

Öppen träning ligger på tisdagskvällar med start kl 18.30 och vi drar igång den 26 mars.

Alla medlemmar är välkomna att träna ihop. Vad gör man på öppen träning? Jo, man tränar det man behöver och vill. Kanske går man kurs och vill träna på läxorna på plats och med nya träningskompisar och störningar. Kanske har man gått kurs tidigare och vill fortsätta att hålla igång träningen. Oavsett så är alla välkomna.

Vi hoppas också kunna ha lite roliga workshops några av tillfällena så håll koll här under Senaste Nytt eller på vår FB så ni inte missar något:)


Tisdagsklubben- en träningsgrupp på Öppen träning! Återkommer i höst med start v34!

Välkommen till Tisdagsklubben! Tisdagsklubben är en träningsgrupp som träffas på öppen träning på tisdagskvällar med övningar som fokuserar på just bibehållen fokus och engagemang i samband med störningar av olika slag.

Vi träffas kl. 18.30 och har först en stund för oss själva utan våra hundar för genomgång av kvällens övning/övningar. Vi kommer jobba med kopplade hundar så alla kan känna sig bekväma och säkra.

Ibland kommer vi träffas på andra ställen än i Loshult och detta meddelas då här på vår Facebook sida senast dagen innan. Har du inte Facebook så skickar du ditt mobilnummer till misan@linnebygdenshf.se så får du ett sms när vi inte träffas i Loshult.

Vem kan vara med? Alla som är medlem i LHF är välkomna.

Du behöver inte meddela om du kommer eller ej men vi påminner om att regelbunden planerad träning är viktigt för er utveckling men också att hålla redan bra beteenden fungerande även i framtiden.

Varje gång ska du ha med många av de bästa godbitarna till din hund i mjukt format, en liten påse med godbitar av längre rang tex hundens egna matkulor, leversnittar eller andra torra godbitar, de bästa leksakerna, en egen matta och vattenskål. Hunden ska ha sele eller brett halsband (ej stryp) på sig.

Kopplet ska vara ett vanligt koppel (ej flexikoppel) men gärna lite längre tex 3 meter. Har ni inget så långt så köp en spårlina, kapa i rätt längd och knyt änden till en ögla.

Frågor skickas till  misan@linnebygdenshf.se

Vi drar igång Öppen träning och tisdagsklubben den 20 augusti och fortsätter fram till och med den 10 september.

Välkomna!


Nya kurser !

Balansboll för friskvård och aktivering, läs mer här

- Grundkurs (för alla hundar utom de äldre än 8 år)

- Grundkurs för den arbetande hunden (med anpassade övningar för agility, lydnad, spår, bruks, rallylydnad, jakt och utställning)

-Grundkurs för den äldre hunden (för hundar över 8 år med övningar för att bibehålla och stärka den  äldre hundens kropp).Passar även bra för  hundar med konstaterad artros.


Vardagslydnad special

Vardagslydnad special – Inkallning

Att ha sin hund lös är ingen rättighet utan en förmån. Vi kommer jobba med att stärka din hunds motivation för att komma in till dig när du ropar, och vi kommer jobba med och utan störningar som förkommer i vår vardag.

Vardagslydnad special – Gå fint i kopplet

Drar din hund i kopplet på promenaden? Då är detta kursen för dig. Vi kommer jobba med att ge hunden information om hur och var vi vill att den ska gå på våra promenader.

Obs- har ni en hund som bara drar i koppel vid t.ex. möten med hundar eller människor så ska ni istället gå vår Vardagslydnad special – Hantera möten, se nedan

Vardagslydnad special – Hantera möten (hundar, människor, bilar, cyklar tex)

Har du en hund som agerar utåt och ifrån dig vid olika möten så som t.ex. andra hundar, människor, bilar eller cyklar? Under denna kurs kommer du få olika alternativ till att hantera dessa möten så ni kan få en bättre vardag ihop.

All info hittar ni här


Intresserade av Nosework Nybörjare och Fortsättning?

Ni hittar all info här


Samarbete mellan LHF och hundpsykolog Inger Borg i Olofström

Vi kan med glädje informera om att LHF nu har ett samarbete med hundpsykolog Inger Borg i Olofström. Inger är diplomerad hundpsykolog och ni hittar all info och kontaktuppgifter här

Som medlem i LHF så har du ett rabatterat pris hos Inger för problemutredning.

Inger är också sedan många år medlem i LHF och är den som håller LHFs noseworkkurser.


Medlemsavgift för 2019

Dags att betala medlemsavgiften för 2019! Du hittar medlemsavgiftsinformationen här

                         

Har du en hund som har svårt att hantera kurs-situationen tillsammans med andra hundar eller människor?

LHF erbjuder ett antal så kallade observatörsplatser på våra kurser till de ägare som har hundar som har svårt att hantera kurs-situationen pga. tex rädslor, stress och vissa fall glädje mot andra hundar eller människor och som där med agerar utåt ifrån ägaren. Med en observatörsplats deltar du på kursen precis som de andra med de praktiska övningarna, teorin och läxor, men utan hund så du i lugn och ro kan träna dig och din hund i en miljö som ni båda kan utvecklas i. Vill du gå en kurs som observatör så anmäler du dig som vanligt men anger observatör efter den valda kursen i anmälningsformuläret. Som observatör har du även en lägre kursavgift.

OBS! Hos LHF är alla hundar välkomna på kurs även de som upplever kurssituationen som svår och utmanande, observatörsplatserna är om du som ägare föredrar detta sätt att få kursinformation.Copyright © Linnébygdens Hundägarförening