Aktuellt just nu

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.

 

Aktuellt just nu på LHF

 

På denna sida hittar du det som är på gång på LHF just nu eller det som är planerat inom den närmaste tiden.

Det kan vara aktuella kurser, medlemsmöten eller tävlingar.

Har ni frågor så är ni välkomna att kontakta oss på kontakt@linnebygdenshf.se

 

 

Vad händer på LHF? Kolla in vår kalender här

 

Föreläsning Hundars inlärning och beteende med perspektiv från både vetenskap och praktisk erfarenhet med Fanny Gott fredagen 25/1 kl 18.00!

Vill du lära dig mer om hur hundar lär sig och om vad du ska tänka på när du lär in nya beteenden eller försöker att lösa ett problem? Den här föreläsningen tar upp hundars inlärning och beteende med perspektiv från både vetenskap och praktisk erfarenhet. Oavsett om du tränar för att bli bäst på en hundsport eller bara vill förstå din hunds beteende bättre i vardagen kommer du att få inspiration och nya infallsvinklar under den här kvällen.

All info och anmälan hittar du här

Varmt välkomna!

Nosework Nybörjare och Fortsättning - datum är nu satta för nästa start!

Nu kan du anmäla dig till vinterns kurser i Nosework, du hittar datum och info här

Kursen går inomhus så klart! :) Välkommen med din anmälan

OBS: Nybörjarkursen som startar i januari är nu full men vid fler anmälningar planeras en ny kursstart.

 

2018 års klubb-ekipage!

På årsmötet den 13/2 kommer vi i år att dela ut pris till 2018 års bästa Agilityekipage, Rallylydnadsekipage och Nose Work-ekipage.

Skicka in dina fem bästa resultat till sb@foretagskonsulterna.se senast den 28/1. Ange då datum, klass, hund och poäng (plus ev SSE, Särskilt Samspelt ekipage).

/ Styrelsen

 

Nya kurser !Balansboll för friskvård och aktivering, läs mer här

- Grundkurs (för alla hundar utom de äldre än 8 år)

- Grundkurs för agilityhunden (med anpassade övningar för agility)

-Grundkurs för den äldre hunden (för hundar över 8 år med övningar för att bibehålla och stärka den äldre hundens kropp).Passar även bra för hundar med konstaterad artros.

 

Vardagslydnad special

Vardagslydnad special – Inkallning

Att ha sin hund lös är ingen rättighet utan en förmån. Vi kommer jobba med att stärka din hunds motivation för att komma in till dig när du ropar, och vi kommer jobba med och utan störningar som förkommer i vår vardag.

Vardagslydnad special – Gå fint i kopplet

Drar din hund i kopplet på promenaden? Då är detta kursen för dig. Vi kommer jobba med att ge hunden information om hur och var vi vill att den ska gå på våra promenader.

Obs- har ni en hund som bara drar i koppel vid t.ex. möten med hundar eller människor så ska ni istället gå vår Vardagslydnad special – Hantera möten, se nedan

Vardagslydnad special – Hantera möten (hundar, människor, bilar, cyklar tex)

Har du en hund som agerar utåt och ifrån dig vid olika möten så som t.ex. andra hundar, människor, bilar eller cyklar? Under denna kurs kommer du få olika alternativ till att hantera dessa möten så ni kan få en bättre vardag ihop.

All info hittar ni här

 

Intresserade av Nosework Nybörjare och Fortsättning?

Ni hittar all info här

 

Samarbete mellan LHF och hundpsykolog Inger Borg i Olofström

Vi kan med glädje informera om att LHF nu har ett samarbete med hundpsykolog Inger Borg i Olofström. Inger är diplomerad hundpsykolog och ni hittar all info och kontaktuppgifter här

Som medlem i LHF så har du ett rabatterat pris hos Inger för problemutredning.

Inger är också sedan många år medlem i LHF och är den som håller LHFs noseworkkurser.

 

Medlemsavgift för 2019

Dags att betala medlemsavgiften för 2019! Du hittar medlemsavgiftsinformationen här

Har du en hund som har svårt att hantera kurs-situationen tillsammans med andra hundar eller människor?

LHF erbjuder ett antal så kallade observatörsplatser på våra kurser till de ägare som har hundar som har svårt att hantera kurs-situationen pga. tex rädslor, stress och vissa fall glädje mot andra hundar eller människor och som där med agerar utåt ifrån ägaren. Med en observatörsplats deltar du på kursen precis som de andra med de praktiska övningarna, teorin och läxor, men utan hund så du i lugn och ro kan träna dig och din hund i en miljö som ni båda kan utvecklas i. Vill du gå en kurs som observatör så anmäler du dig som vanligt men anger observatör efter den valda kursen i anmälningsformuläret. Som observatör har du även en lägre kursavgift.

OBS! Hos LHF är alla hundar välkomna på kurs även de som upplever kurssituationen som svår och utmanande, observatörsplatserna är om du som ägare föredrar detta sätt att få kursinformation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Linnébygdens Hundägarförening