Aktuellt just nu

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Aktuellt just nu på LHF


På denna sida hittar du det som är på gång på LHF just nu eller det som är planerat inom den närmaste tiden.

Det kan vara aktuella kurser, medlemsmöten eller tävlingar.

Har ni frågor så är ni välkomna att kontakta oss på kontakt@linnebygdenshf.se

Vad händer på LHF? Kolla in vår kalender här


Drar din hund i kopplet på promenaderna? 

LHF söker ekipage för intern instruktörsutveckling under höst/vinter 2019-2020. Vi söker en blandning av 4-6 ägare som har hundar som drar i kopplet på promenaderna, och/eller som drar i kopplet för att hälsa på andra hundar och på människor, och/eller som agerar utåt ifrån ägaren i olika situationer när de är i koppel.

Blir du antagen kommer du få hjälp av oss i form av en ny enkel metod som inte kräver någon extra träning än den som sker på dina dagliga promenader. Ni ska godkänna att filmas och att du filmar er själva under perioden ni är test-ekipage. Filmerna kommer endast användas internt för LHFs instruktörer och hjälpinstruktörers utveckling. Vi kommer träffas ett antal gånger under hösten och du kommer alltid ha support under tiden.

Du skickar in din intresseanmälan till misan@linnebygdenshf.se med en beskrivning av dig och din hund (tex ålder och ras), och hur du upplever era promenader i koppel idag. Sista dag för anmälan är onsdagen den 9 oktober. Om du fått en plats eller ej meddelas snarast där efter (LHF medlemmar kommer prioriteras i urvalet) . Har du frågor innan du skickar in din anmälan så skickar du även dessa till misan@linnebygdenshf.se


Prova-på-agility söndag 27/10 kl 13.00-15.00

Söndagen den 27/10 kl. 13.00-15.00 har du möjlighet att prova på agility. 

Vi kommer gå igenom de olika hindren som finns, prata säkerhet och fysik uppvärmning för dig och din hund samt lite korta prova-på banor.

Fokus kommer ligga på agility som aktivering (ej  mot tävling).

Max 8 platser (endast för LHF medlemmar)

Kostnad 150:-


All info och länk till anmälan hittar du här


Nu är den här äntligen! Vår helt webbbaserade Valp/Grundkurs! 

En online-kurs ger dig frihet för just dig, din hund och er utveckling.

Kursen är en 6 månaders online/webbkurs på Lernifys kursportal, det är en kurs för dig hundägare som vill ha friheten och möjligheten att gå kurs när och hur det passar dig och din hund.
Så här funkar vår kurs

All information om kursen hittar du här


Välkommen med din anmälan Öppen träning tisdagar kl 18.30! 

Öppen träning ligger på tisdagskvällar med start kl 18.30 

Alla medlemmar är välkomna att träna ihop. Vad gör man på öppen träning? Jo, man tränar det man behöver och vill. Kanske går man kurs och vill träna på läxorna på plats och med nya träningskompisar och störningar. Kanske har man gått kurs tidigare och vill fortsätta att hålla igång träningen. Oavsett så är alla välkomna.

Vi hoppas också kunna ha lite roliga workshops några av tillfällena så håll koll här under Senaste Nytt eller på vår FB så ni inte missar något:)


Nya kurser !

Balansboll för friskvård och aktivering, läs mer här


Vardagslydnad special

Vardagslydnad special – Inkallning

Att ha sin hund lös är ingen rättighet utan en förmån. Vi kommer jobba med att stärka din hunds motivation för att komma in till dig när du ropar, och vi kommer jobba med och utan störningar som förkommer i vår vardag.

Vardagslydnad special – Gå fint i kopplet

Drar din hund i kopplet på promenaden? Då är detta kursen för dig. Vi kommer jobba med att ge hunden information om hur och var vi vill att den ska gå på våra promenader.

Obs- har ni en hund som bara drar i koppel vid t.ex. möten med hundar eller människor så ska ni istället gå vår Vardagslydnad special – Hantera möten, se nedan

Vardagslydnad special – Hantera möten (hundar, människor, bilar, cyklar tex)

Har du en hund som agerar utåt och ifrån dig vid olika möten så som t.ex. andra hundar, människor, bilar eller cyklar? Under denna kurs kommer du få olika alternativ till att hantera dessa möten så ni kan få en bättre vardag ihop.

All info hittar ni här


Intresserade av Nosework Nybörjare och Fortsättning?

Ni hittar all info här


Samarbete mellan LHF och hundpsykolog Inger Borg i Olofström

Vi kan med glädje informera om att LHF nu har ett samarbete med hundpsykolog Inger Borg i Olofström. Inger är diplomerad hundpsykolog och ni hittar all info och kontaktuppgifter här

Som medlem i LHF så har du ett rabatterat pris hos Inger för problemutredning.

Inger är också sedan många år medlem i LHF och är den som håller LHFs noseworkkurser.


Medlemsavgift för 2019

Dags att betala medlemsavgiften för 2019! Du hittar medlemsavgiftsinformationen här

                         

Har du en hund som har svårt att hantera kurs-situationen tillsammans med andra hundar eller människor?

LHF erbjuder ett antal så kallade observatörsplatser på våra kurser till de ägare som har hundar som har svårt att hantera kurs-situationen pga. tex rädslor, stress och vissa fall glädje mot andra hundar eller människor och som där med agerar utåt ifrån ägaren. Med en observatörsplats deltar du på kursen precis som de andra med de praktiska övningarna, teorin och läxor, men utan hund så du i lugn och ro kan träna dig och din hund i en miljö som ni båda kan utvecklas i. Vill du gå en kurs som observatör så anmäler du dig som vanligt men anger observatör efter den valda kursen i anmälningsformuläret. Som observatör har du även en lägre kursavgift.

OBS! Hos LHF är alla hundar välkomna på kurs även de som upplever kurssituationen som svår och utmanande, observatörsplatserna är om du som ägare föredrar detta sätt att få kursinformation.Copyright © Linnébygdens Hundägarförening