Nosework doftprov

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.Doftprov i NW1 eukalyptus & NW2 lagerblad i samverkan med SNWK 14 maj på   Linnébygdens Hundägarförening!


                                       

NW1 eukalyptus & NW2 lagerblad doftprov den 14 maj för domare Inger Borg, som är SNWK-certifierad instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Fr.o.m 2017-08-01 så är det tillåtet att göra doftprov även för domare som man har gått kurs/utbildning under de senaste 6 månaderna. Under förutsättning att det är en oberoende person medverkar som tidtagare. På detta doftprov medverkar en oberoende person.


Antal platser NW1: 20st


Antal platser NW2: 10stPlats:

Thörnqvist måleri

Stallgatan 14E

343 34 Älmhult


Domare: Inger Borg

Information: Doftprovet startar kl. 18:00 med NW2, lagerblad, därefter NW1 eukalyptus


Rosett/Diplom, delas ut direkt efter godkänt prov!


Välkomna!


Hunden måste vara 10 månader och vara registrerad hos SKK eller inneha tävlingslicens. Föraren måste vara medlem i SKK-ansluten klubb. Löptikar är välkomna men kommer starta sist och måste ha tikskydd.

 

Om din hund har behov av extra utrymme t.ex. i möte med andra hundar, meddela detta i samband med anmälan, så tillhandahåller vi dig ett gult band.

 

Alla regler hittar du på www.snwk.se   Direktlänk till regelverk hittar du här

 

 

Hur går det till?

Ett doftprov består av tolv behållare, där en av dem innehåller en måldoft. Behållarna kan vara placerade i en eller två rader. För ett godkänt doftprov ska ekipaget identifiera rätt behållare inom tre minuter. Föraren meddelar “markerat” till domaren när föraren bedömer att hunden hittat rätt kartong. Om domaren bekräftar att upptäckten är korrekt, får föraren belöna sin hund, och ekipaget har klarat sitt doftprov för denna doft. Om upptäckten är felaktig, påvisar provledaren vilken kartong som innehåller måldoften. Ekipaget erhåller dock resultatet icke-godkänt och måste vänta tills tidigast nästa dag med att göra om doftprovet. Belöningen ges minst 20 cm bortom själva kartongen. Men tänk på att det är inte tillåtet att ”smitta” ner sökområdet.


I doftprovet för NW2 lagerblad så är det 2 olika störningsdofter i 6 av kartongerna..

 

Kostnad 250:-


Anmälan Anmälan görs genom att klicka på nedanstående länk till SNWKs hemsida, anmälan är öppen från 2019-03-18 till och med 2019-05-02


Turordningbaserad platsantagning efter inkommen anmälan


Krav för tävlan: SKKs allmänna regler för tävling och vaccinering gäller, samt medlemskap i SKK-ansluten klubb

 

Medtag på tävlingsdagen: Vaccinationsintyg & medlemsskapsbevis till SKK klubb, stamtavla/tävlingslicens.

 

Återbud Om du av någon anledning inte kan starta vänligen meddela detta så snart du kan så att någon på reservlistan kan få din plats!   


Kontaktperson, vid ev frågor: nosework1@gmail.com

 


Arrangör: Svenska Nosework klubben

Anordnare: Linnébygdens Hundägarförening

 


Anmälningslänk: här  Scrolla ned till 14 maj och klicka upp vår tävling Varmt välkomna!

Copyright © Linnébygdens Hundägarförening