Nosework doftprov

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.

 

 

Doftprov i NW1 eukalyptus & NW2 lagerblad i samverkan med SNWK 29 april på Linnébygdens Hundägarförening!

 

PM och startlista - klicka här

NW1 eukalyptus & NW2 lagerblad doftprov den 29 april för domare Inger Borg, som är SNWK-certifierad instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Fr.o.m 2017-08-01 så är det tillåtet att göra doftprov även för domare som man har gått kurs/utbildning under de senaste 6 månaderna. Under förutsättning att det är en oberoende person medverkar som tidtagare. På detta doftprov medverkar en oberoende person.

Provet kommer hållas i en inomhuslokal i Älmhult, ca 15 min promenad från Älmhults tågstation om någon vill ta tåget.

Hunden måste vara 10 månader och vara registrerad hos SKK eller inneha tävlingslicens. Föraren måste vara medlem i SKK-ansluten klubb. Löptikar är välkomna men kommer starta sist och måste ha tikskydd.

Om din hund har behov av extra utrymme t.ex. i möte med andra hundar, meddela detta i samband med anmälan, så tillhandahåller vi dig ett gult band.

Alla regler hittar du på www.snwk.se Direktlänk till regelverk hittar du här

Hur går det till? Ett doftprov består av tolv behållare, där en av dem innehåller en måldoft. Behållarna kan vara placerade i en eller två rader. För ett godkänt doftprov ska ekipaget identifiera rätt behållare inom tre minuter. Föraren meddelar “markerat” till domaren när föraren bedömer att hunden hittat rätt kartong. Om domaren bekräftar att upptäckten är korrekt, får föraren belöna sin hund, och ekipaget har klarat sitt doftprov för denna doft. Om upptäckten är felaktig, påvisar provledaren vilken kartong som innehåller måldoften. Föraren får därefter fortsätta söket och belöna sin hund vid rätt kartong. I doftprovet för NW2 lagerblad så är det 2 olika störningsdofter i 6 av kartongerna.

Ekipaget erhåller dock resultatet icke-godkänt och måste vänta tills tidigast nästa dag med att göra om doftprovet. Belöningen ges minst 20 cm bortom själva kartongen. Men tänk på att det är inte tillåtet att ”smitta” ner sökområdet.

Kisskydd är tillåtet att användas under provet, då undviker man att smitta ner provområdet. Men om hunden ändå kissar innebär det ickegodkänt.

Tänk på att provet utförs i fast halsband eller sele, ej halvstryp även om man kopplar om i båda ringarna.

Kostnad 275: -, efter anmälan mottager du inom kort ett bekräftelsemail om plats, samt betalningsinformation. Plats är bokad när betalning är gjord.

Anmälan Anmälan görs genom att klicka på nedanstående länk för att komma till formuläret från och med 19 mars. Sista anmälningsdag är 15 april.

Krav för tävlan: SKKs allmänna regler för tävling och vaccinering gäller, samt medlemskap i SKK-ansluten klubb

Medtag på tävlingsdagen: Vaccinationsintyg & medlemsskapsbevis till SKK klubb, stamtavla/tävlingslicens.

Återbud Om du av någon anledning inte kan starta vänligen meddela detta så snart du kan så att någon på reservlistan kan få din plats!

 

Kontaktperson, vid ev frågor: nosework1@gmail.com

BOKNINGEN ÄR BINDANDE!

Arrangör: Svenska Nosework klubben

Anordnare: Linnébygdens Hundägarförening

 

Vägbeskrivning till LHF hittar du här

 

Varmt välkomna!

 

 

Anmälningsformulär:

 

Klicka här för att komma till formuläret (Anmälan är stängd)

 

Copyright © Linnébygdens Hundägarförening