Spårkurs

HUNDTRÄNING OCH HUNDÄGARUTBILNING.

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA.


Spårkurs för nybörjare

4 gånger á 2,5 timmar

Hösten 2018 nästa kursstart


Den här kursen är för dig som vill aktivera din hund med spårträning!


Att använda sin nos till att följa spår är något som alla hundar redan kan och ofta något av det roligaste de flesta hundar vet och i den här kursen lär vi oss hur vi får hunden att följa ett specifikt spår.


På denna kurs kommer vi att gå igenom grunderna i spårträning, vi kommer att lära oss att lägga spår, vad man ska tänka på när det gäller förutsättningar för olika hundar och vi kommer gå igenom flera olika sätt att lära in spårarbete på. Vi kommer lägga spår åt varandra i alla möjliga svårighetsgrader.

Beroende på deltagarnas intresse och kunskaper kan vi lägga tid på markering av spårföremål, spårupptag, vinklar med mera.


Inga förkunskaper krävs, dock behöver du ha en spårlina och spårsele som sitter bra på hunden.


Att träna spår är ett fantastiskt sätt att utveckla din och din hunds relation – gå kursen så får du se!


Kostnad:

Medlem 550:- (medlemskap tillkommer om du inte redan är medlem)


Instruktör: Ann-Christin (Atti) Karlsson Spår-och sökinstruktör


Har du en hund som har svårt att hantera kurs-situationen tillsammans med andra hundar eller människor?

LHF erbjuder ett antal så kallade observatörsplatser på våra kurser till de ägare som har hundar som har svårt att hantera kurs-situationen pga. tex rädslor, stress och vissa fall glädje mot andra hundar eller människor och som där med agerar utåt ifrån ägaren. Med en observatörsplats deltar du på kursen precis som de andra med de praktiska övningarna, teorin och läxor, men utan hund så du i lugn och ro kan träna dig och din hund i en miljö som ni båda kan utvecklas i. Vill du gå en kurs som observatör så anmäler du dig som vanligt men anger observatör efter den valda kursen i anmälningsformuläret. Som observatör har du även en lägre kursavgift.


Antal observatörsplatser på denna kurs: 2st

Kostnad observatörsplats: medlem 350:-
Copyright © Linnébygdens Hundägarförening